Skip to main content Skip to footer

Wie ben ik

Bewegen, het lijkt zo gewoon, maar eigenlijk is het heel bijzonder. Al bewegend ontdekken wij van jongs af aan onze wereld. Al ons leren is in eerste instantie gebaseerd op bewegen. Dát maakt bewegen zo bijzonder.

Vanuit die gedachte heb ik in 2011 mijn bedrijf Bijzonder Bewegen opgericht. De visie van mijn bedrijf is de volgende: “Soms verloopt de ontwikkeling van een mens op een andere, bijzondere, wijze. De visie van Bijzonder Bewegen is dat, door middel van bewegen, deze ontwikkeling positief te beïnvloeden is”.

Het bewegen heeft mijzelf in mijn leven veel gebracht. Het goede gevoel dat bewegen mij brengt, niet alleen op fysiek gebied, heeft mij altijd gemotiveerd dit in te zetten om mensen “in beweging” te krijgen. Dit heeft me ertoe gebracht om steeds meer lichaamsgericht te gaan werken.

Nadat ik in 1990 afgestudeerd ben aan de Haagse Academie voor lichamelijke opvoeding heb ik lange tijd in het basis- en speciaal onderwijs gewerkt. Al snel werd mij duidelijk dat “bijzondere” kinderen niet alleen behoefte hebben aan een bijzondere manier van bewegen, maar minstens zo belangrijk: dit bewegen heeft een positieve invloed op hun motorische ontwikkeling, leren en gedrag. Na mijn verhuizing naar Terschelling ben ik als zzp-er in de zorg aan de slag gegaan in mijn eigen bedrijf Bijzonder Bewegen.

 

Het in beweging brengen van het lichaam past helemaal bij mij 'Hands On' en met je voeten stevig op de grond.


Sindsdien ben ik me steeds meer gaan specialiseren in lichaamsgerichte methodes en behandelvormen om jong en oud door middel van lichaamsgerichte technieken of oefenvormen te begeleiden. Door iemand weer te laten voelen, ervaren, beleven en bewust te laten worden van zichzelf, ontstaat er weer verbinding. Verbinding met jezelf, de ander en de omgeving. Daardoor is 'groei' mogelijk en verminderen problemen, waardoor gedragsverandering plaatsvindt en herstel mogelijk is.

Kinesiologie heeft mijn gereedschapskist voor het lichaamsgericht werken verder gevuld. De spiertesten leiden me naar de oorzaak van een probleem, fysieke klacht, stress of andere ongemakken. Door te luisteren naar het lichaam, de juiste technieken toe te passen en dit te vertalen, ontstaat er inzicht en wordt er gewerkt aan zelfherstel. Het lichaam bepaalt en de kinesioloog sluit aan, behandelt en vertaalt waardoor iemand weer in beweging komt. Altijd weer een fascinerend proces om mee te mogen maken.

Kinesiologie, zelfhelend vermogen van het lichaam

Het lichaam vertelt ons meer dan we vaak beseffen. Door stress, pijn, ziektes, emoties of andere blokkades lukt dat luisteren soms even niet meer, waardoor we klachten kunnen ontwikkelen en niet lekker in ons vel zitten.

Als we de verbinding met ons lichaam verbeteren door “in beweging” te komen en weer te gaan ervaren en voelen, kan het lichaam zich herstellen.

Het lichaam is gemaakt om zelfherstellend te zijn. Stress, geblokkeerde emoties, verkeerde houding, langdurige blessures, ziektes, slechte voeding e.d. kunnen ervoor zorgen dat de energiehuishouding verstoord raakt; dit kan leiden tot allerlei klachten. Samen met de kinesioloog ga je op zoek naar de oorzaak van je klachten, het gevolg en uiteindelijk de oplossing.